Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
piotrusb
Status: Offline
Dni: 6977 (98%)
Postów: 838
Wiek: 33
Częstochowa - Ostatni Grosz
|
Sob 21 Sty 06, 16:39:21 Sosik |
|
|
Witam, czy ma ktoś może przepis, albo wie jak zrobić taki sosik jak jest w Da Grasso, pomiodorowy ? Albo chociaż podobny w smaku jak ten z pizzeri ?
Pozdrawiam
Piotrek |
|
Powrót do góry |
|
MonteRochee
Status: Offline
Przebieg: 7100 (100%)
Kondycha: 1726
Kawodrza Dolna
|
Sob 21 Sty 06, 17:04:13 |
|
|
Wątpie żeby ktoś wiedział.
Miałem kumpla w lokalnej pizderii i nie chciał mi wyjawić przepisu nawet jednego
...pozdrowienia dla wszystkich rowerowych teoretyków...ja jak Speedy jeszcze żyję... |
|
Powrót do góry |
|
Reklama |
|
piotrusb
Status: Offline
Dni: 6977 (98%)
Postów: 838
Wiek: 33
Częstochowa - Ostatni Grosz
|
Sob 21 Sty 06, 21:49:38 |
|
|
Kurce, przydało byu się wiedzieć ten przepis, siosik jest naprawdę mniamniusny
www.piotrusb.fotolog.pl
MISTRZ, MISTRZ CKM ! |
|
Powrót do góry |
|
szczepan
Status: Offline
Dni: 7038 (99%)
Postów: 3236
Wiek: 37
cZwA/ ŁdZ / kRk / wrocLove
|
Nie 22 Sty 06, 0:17:10 |
|
|
Przepisy sa podobno bardzo proste, tzn mało składników ale za to ważne jest w jakich ilościa je dodać no i oczywiąscie przyprawy, jeśli chodzi o mnie to ja uwielbiam ten biały czosnkowy
© Copyright by Szczepan ® All Rights Reserved
|
|
Powrót do góry |
|
MonteRochee
Status: Offline
Przebieg: 7100 (100%)
Kondycha: 1726
Kawodrza Dolna
|
Nie 22 Sty 06, 1:43:02 |
|
|
szczepan napisał: | , jeśli chodzi o mnie to ja uwielbiam ten biały czosnkowy |
czyżby ten co dają do frytek na ul.Piłsudskiego
bo on jest nawet dobry
...pozdrowienia dla wszystkich rowerowych teoretyków...ja jak Speedy jeszcze żyję... |
|
Powrót do góry |
|
piotrusb
Status: Offline
Dni: 6977 (98%)
Postów: 838
Wiek: 33
Częstochowa - Ostatni Grosz
|
Nie 22 Sty 06, 9:49:37 |
|
|
Czosnkowy też jest świetny, ale jak dla mnie trochę za słodki do pizzy
www.piotrusb.fotolog.pl
MISTRZ, MISTRZ CKM ! |
|
Powrót do góry |
|
Marcin
Status: Offline
Dni: 6938 (98%)
Postów: 831
Wiek: 33
Cz-wa centrum
|
Nie 22 Sty 06, 23:23:54 |
|
|
mnie smakuje sos w Victorio na rogu Piłsudskiego i al. N.M.P |
|
Powrót do góry |
|
outsider
Status: Offline
Dni: 7009 (99%)
Postów: 1704
Raków Zachód
|
Pon 23 Sty 06, 8:13:08 |
|
|
Każdy z tych przepisów znajdziecie na necie lub w książkach kucharskich, dodatkowe smaczki lepsze lub gorsze uzyskaujemy przez dodawanie odpowiednich przypraw. A sosiki te są bardzo proste, pododbno .
"Jaki trenig - taki czas"
"Ból przeminie - chwała pozostanie" |
|
Powrót do góry |
|
piotrusb
Status: Offline
Dni: 6977 (98%)
Postów: 838
Wiek: 33
Częstochowa - Ostatni Grosz
|
Pon 23 Sty 06, 11:23:16 |
|
|
Czyli muszę eksperymentować, a nuż się uda
PS: jak trafię na ten smak, to wrzucę przepis na forum
www.piotrusb.fotolog.pl
MISTRZ, MISTRZ CKM ! |
|
Powrót do góry |
|
Marcin
Status: Offline
Dni: 6938 (98%)
Postów: 831
Wiek: 33
Cz-wa centrum
|
Pon 23 Sty 06, 11:30:00 |
|
|
proponuje skorzystać z tego : (jest prosty a efekty nawet smaczne )
Składniki:
1 łyżeczka masła
1 cebulka
1 ząbek czosnku
1 puszka krojonych pomidorów
½ kostki bulionu warzywnego
1 łyżeczka oregano
1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
1 łyżeczka ketchupu
sproszkowany czosnek
sól, mąka ziemniaczana
tymianek, bazylia, pieprz
Sposób wykonania:
Podsmażyć pokrojoną cebulkę i czosnek.
Dodajemy odsączony sok z pomidorów i zagotowujemy. Po paru minutach dodajemy kostkę bulionową, oregano, pietruszkę, ketchup i jeszcze 5 min. Gotujemy. Pomidory zmiksować , dodac do reszty i jeszcze 10 minut gotować
Doprawić czosnkiem w proszku, solą tymiankiem, bazylią.... Zagęścić sos mąką ziemniaczaną. |
|
Powrót do góry |
|
szczepan
Status: Offline
Dni: 7038 (99%)
Postów: 3236
Wiek: 37
cZwA/ ŁdZ / kRk / wrocLove
|
Pon 23 Sty 06, 11:46:44 |
|
|
To zapodaj jeszcze przepis na ten biały, bo jest dużo lepszy od czerwonego
© Copyright by Szczepan ® All Rights Reserved
|
|
Powrót do góry |
|
Marcin
Status: Offline
Dni: 6938 (98%)
Postów: 831
Wiek: 33
Cz-wa centrum
|
Pon 23 Sty 06, 11:58:29 |
|
|
a co to ja książka kucharska
z białych znam np. taki :
Składniki:
2 ząbki czosnku, przyprawy: oregano, bazylia, tymianek, pieprz, 1 łyżka oliwy z oliwek, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól.
1. Czosnek zetrzeć na 'miazgę' z odrobiną soli.
2. Dodać mocno utarte przyprawy: oregano, bazylię, tymianek i pieprz (najlepiej utrzeć w moździerzu lub młynku).
3. Dodać 1 łyżkę oliwy z oliwek (nadal ucierać).
4. Zmieszać z 2 łyżkami jogurtu.
Ten jest dość ostry ale smaczny |
|
Powrót do góry |
|
piotrusb
Status: Offline
Dni: 6977 (98%)
Postów: 838
Wiek: 33
Częstochowa - Ostatni Grosz
|
Pon 23 Sty 06, 17:00:08 |
|
|
Heheh, no i zrobił nam się temat kulinarny W najbliższym czasie spróbuję sporządzić oba sosiki wg. przepisów Marcina
www.piotrusb.fotolog.pl
MISTRZ, MISTRZ CKM ! |
|
Powrót do góry |
|
Marcin
Status: Offline
Dni: 6938 (98%)
Postów: 831
Wiek: 33
Cz-wa centrum
|
Pon 23 Sty 06, 17:34:32 |
|
|
przez 2 miechy sam sobie obiady gotowałem więc sie czegoś nauczyłem
P.S zamiast oliwy z oliwek można dodać zwykłego oleju . Smaku to nie zepsuje aż tak bardzo a olej sie zazwyczaj znajdzie . |
|
Powrót do góry |
|
|